Antifašističke borbe 5,

11070 Novi Beograd

011 / 311 85 04

064 / 172 69 60

Pon - Sub: 9:00 - 18:00

Nedeljom ne radimo

Uklanjanje fleka sa tepiha i mebla

TEPIH SERVIS NEŠA-uklanjanje fleka sa tepiha

Bezbedne i efikasne metode čišćenja za savršeno čiste tepihe i mebl

Dobrodošli u Tepih servis Neša! Ako ste ikada imali fleku na svom dragom tepihu ili omiljenom meblu, znate koliko je to frustrirajuće i stresno iskustvo. Ali, nemojte očajavati – mi smo tu da vam pomognemo! U ovom blogu, podelićemo sa vama naše najbolje savete za čišćenje različitih vrsta fleka sa tepiha i mebla, koristeći samo bezbedne i efikasne metode čišćenja.

Pre nego što krenemo, važno je naglasiti da je održavanje vašeg tepiha i mebla redovnim čišćenjem ključno u sprečavanju fleka. Takođe, preporučujemo da se za ozbiljnije probleme obratite profesionalnom čistaču tepiha i mebla poput nas u tepih servisu Neša, koji nudi brzo i efikasno pranje tepiha i mebla za firme i fizička lica na teritoriji Beograda.

Saveti za uklanjanje različitih vrsta fleka sa tepiha i mebla:

Fleke od vina

Prvi savet koji vam dajemo je za borbu protiv fleka od crnog vina. Iako je najbolje rešenje da se fleka rešite preko noći, postoji i način da se rešite fleke koja je stara nekoliko dana – čak i godina. Rešenje za ovu vrstu fleke je kombinacija troslojnog pristupa: tople vode, sode bikarbone i belog sirćeta. Prvo prskajte toplu vodu na mesto koje želite očistiti, a zatim poprskajte sodu bikarbonu i belo sirće, po svežoj mrlji od crnog vina dok je još mokra. Ova kombinacija formiraće mešavinu mehurića koja će „podići“ mrlju iz pliša vašeg tepiha.

Masne fleke

Sveže masnoće takođe se mogu ukloniti uz pomoć sode bikarbone. Nakon što uklonite višak masnoće, stavite sodu bikarbonu na mesto fleke i ostavite tako najmanje jedan sat, potom usisajte nakon što se osuši. Za fleke stare nekoliko dana, obično je potrebna jača hemija. Mnogi ljudi koriste etilni alkohol, ali ovaj tretman može oštetiti vlakna tepiha. Umesto toga, koristite rastvor od 1/4 šolje soli u 1/4 šolje deterdženta za pranje sudova i 1/4 šolje belog sirćeta – jednostavno ga nanesite, ostavite da se osuši i usisajte nakon što se osuši.

Fleke od kafe

Kafa se obično čisti ledom, ali ovo često ne radi na flekama na meblu. Jednostavan trik koji možete probati je da poprskate sa čistom belom vodom, a zatim pospite sodu bikarbonu na tretirano područje. Smesa sode bikarbone će delovati kao higroskopan, apsorbujući vodu i kafu i podižući ih iz mesta koje ste tretirali. Uklonite ostatke sode bikarbone vakuumom nakon potpunog sušenja.

Fleke od voća i crvenih sokova

Ako ste slučajno prosuli crveni sok ili voćni sok na tepih ili mebl, odmah reagujte. Prvo, uklonite višak tečnosti papirnim ubrusom, ali nemojte trljati mesto, jer to može proširiti mrlju. Umesto toga, koristite mekanu, suvu krpu ili sunđer da nežno tapkajte površinu kako biste apsorbovali preostalu tečnost.

Nakon toga, napravite rešenje za uklanjanje flekaa: pomešajte belo sirće i vodu u jednakim delovima. Nanesite ovu smesu na mesto mrlje i ostavite da deluje nekoliko minuta. Zatim, blago trljajte mekšom četkicom ili krpom kako biste uklonili fleku. Na kraju, isperite površinu čistom vodom i ponovo tapkajte suvom krpom da uklonite preostalu vlagu.

Fleke od mastika

Mrlje od mastila mogu biti zastrašujuće, ali postoje načini da ih se rešite. Prvo, brzo delujte – odmah stavite papirni ubrus preko mrlje kako biste upili višak mastila. Zatim, nanesite malu količinu alkohola za trljanje na mesto mrlje i tapkajte ga suvom krpom. Nemojte trljati, jer to može proširiti mastilo. Ponavljajte postupak dok se mrlja ne ukloni.

Uklanjanje fleka sa tepiha i čišćenje mebla može biti izazovno, ali uz bezbedne i efikasne metode čišćenja koje smo vam podelili, možete brzo i efikasno rešiti ovaj problem. Važno je brzo reagovati kada se fleka pojavi kako biste sprečili da se trajno ukoreni u vlakna tepiha ili tkaninu mebla.

Redovno održavanje tepiha i mebla, kao i pravilno postupanje tokom čišćenja, doprineće očuvanju njihove lepote i trajnosti tokom godina. Međutim, ukoliko se suočite sa težim flekama ili niste sigurni kako da pravilno postupite, uvek možete potražiti pomoć stručnjaka, kao što je naš tim u tepih servisu Neša, koji nudi profesionalno pranje tepiha i mebla za firme i fizička lica u Beogradu.

Zapamtite, čisti tepisi i mebl ne samo da doprinose lepšem izgledu vašeg prostora, već i stvaraju zdraviju i ugodniju okolinu za sve prisutne. Pridržavanjem ovih saveta, možete osigurati dug vek vaših dragocenih tepiha i mebla, uživajući u njihovoj svežini i lepoti iz godine u godinu.

Servis za pranje tepiha

Servis za pranje tepiha i sve što je važno znati o servisu za pranje tepiha Servis za pranje tepiha je ključni deo održavanja higijene i

Preuzimanje i dostava tepiha

Preuzimanje i dostava tepiha igraju ključnu ulogu u procesu čišćenjai pranja tepiha, posebnokada je reč o većim tepisima ili onima koji zahtevaju specijalizovan tretman. Tepih